Мъж, издирван от Европол за пране на 250 милиона евро е

...
Мъж, издирван от Европол за пране на 250 милиона евро е
Коментари Харесай

Издирван от Европол за пране на 250 млн. евро е арестуван в Гърция

Мъж, търсен от Европол за пране на 250 милиона евро е задържан в Гърция. Той е упрекнат, че е управлявал незаконна организация, занимаваща със събиране и систематизиране на огромни суми пари в Нидерландия, най-вече от трафик на опиати , заяви Българска телеграфна агенция.

Арестувани са 44 хипотетични членове на организацията

Организацията всекидневно е прехвърляла пари посредством „ подземна " банкова система, като е употребила криптирани връзки. Така за интервал от към 10 месеца са изпрани общо 250 млн. евро.

52-годишният мъж е албанец с гръцко поданство. Залавянето му идва след дълго взаимно следствие на гръцките и нидерландските управляващи.

Задържани са близо 50 души в няколко страни

При обиска на жилището му в Гърция са конфискувани банкноти от разнообразни валути – евро, швейцарски франк, дирхам от Обединените арабски емирства, щатски, канадски, австралийски долари, турски лири и други Конфискуван е и телефон, употребен за криптирани диалози посредством особено приложение, както и два часовника на стойност 100 000 евро.

Арестуваният  има компания за недвижими парцели в Гърция. Според Европол мъжът е прал пари от името на най-големите нарушители в света. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР